Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dragon Quest-film vanaf nu beschikbaar via Netflix

Een hobbelige start.

Dragon Quest-fans opgelet, want sinds donderdag 13 februari staat de filmadaptatie van Dragon Quest 5 op Netflix. Die draagt de naam Dragon Quest: Your Story en is in verschillende talen te bekijken, waaronder Engels, Japans, Frans en Duits.

Dragon Quest 5 lanceerde in 1992 voor de SNES en kwam in 2009 ook naar de Nintendo DS. Toch kreeg de vijfde titel in de reeks pas vorig jaar een film. Die kwam initieel uitsluitend in Japan uit, maar daar komt nu gelukkig verandering in.

Dat het een jaar duurde voor de film ook bij ons naar Netflix kwam, is niet zo verwonderlijk. Door een rechtszaak rond de auteursrechten tussen de filmstudio en schrijfster Saori Kumi kende de film een hobbelige start. Kumi schreef een roman over Dragon Quest 5 en vond dat de maker van de film haar werk zonder toestemming gebruikte. Welke van de beiden partijen gelijk krijgt, is nog niet beslist.

Ondanks dit alles lanceerde de film afgelopen donderdag toch op Netflix. Daarin volgen we het hoofdpersonage Luca. Zijn moeder is ontvoerd door de slechterik Ladja. De enige manier om haar uit zijn klauwen te redden, is door in de voetsporen van zijn vader te treden en het Zenithiaanse Zwaard te vinden. Die zoektocht levert ongetwijfeld een spannend avontuur op.

Krijg jij verder niet genoeg van Dragon Quest? Dan is de Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age review van Sander zeker iets voor jou.

Artikel geschreven door Glenn Nouws.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Dragon Quest XI

PS4

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties