Planet Coaster - 5 dingen die je moet weten

Opent zijn deuren.

Afgelopen week kwam Planet Coaster uit, maar wat moet je over de game weten?

Als je aan pretparksimulators denkt, dan denk je natuurlijk meteen aan RollerCoaster Tycoon. De serie is dan ook al twee decennia lang de onbetwiste koning van het genre. Daar kan Planet Coaster echter wel eens een stokje voor steken. Hier lees je de vijf belangrijkste dingen die je over de game moet weten.

Pretparken bouwen

Net als in de oude RollerCoaster Tycoon-games staat in Planet Coaster het bouwen van pretparken centraal. Zo kun je naar hartenlust een enerverende achtbaan of andere attractie maken. Ook gebouwen ontbreken niet. Die zet je compleet neer of geef je juist helemaal naar smaak vorm met 'modulaire bouwstenen'. En vergeet natuurlijk niet alles met paden aan elkaar te verbinden en het terrein aan te passen.

Pretparkmanager spelen

Naast bouwen moet je ook een bedrijf runnen. Het draait natuurlijk om de bezoekers, want zonder tevreden klanten komt er immers geen geld in het laatje. Zo is elke bezoeker op het gebied van interesses, wensen en geld uniek. Staan er geen ellenlange rijen voor de achtbaan? Zijn de prijzen van de eettentjes niet te duur? Is het personeel ondanks de werkdruk tevreden? Het zijn de dagelijkse uitdagingen je als pretparkmanager moet overwinnen.

Van de makers van RollerCoaster Tycoon 3

Planet Coaster is ontwikkeld door Frontier Developments. De studio is vooral bekend van Elite: Dangerous, maar is inmiddels naar Moeder Aarde teruggekeerd. De Britse ontwikkelaar heeft diverse RollerCoaster Tycoon-games op zijn repertoire staan. Sterker nog, het volledige team is zelfs verantwoordelijk voor het succesvolle RollerCoaster Tycoon 3 uit 2004. Planet Coaster wordt daarom als de spirituele opvolger van RCT3 gezien.

planetcoastergameplay

Concurrent van RollerCoaster Tycoon World

Maar hoe zit het dan met het pretpark RollerCoaster Tycoon World, dat inmiddels ook zijn deuren heeft geopend? Voor die game is ontwikkelaar Nvizzio Creations is verantwoordelijk voor die game. Frontier Developments viel in het verleden onder uitgever Atari, maar is een aantal jaren geleden op eigen benen gaan staan en beschikt daarom niet meer over de rechten van de RollerCoaster Tycoon-serie. De tijd zal leren welke pretparksim uiteindelijk de meeste bezoekers weet te trekken.

Steam Workshop

Frontier Developments zet ook in op het sociale aspect. Een pretpark bouwen is namelijk leuk, maar het vervolgens delen met anderen is natuurlijk nog veel leuker. Dankzij Steam Workshop kom je in contact met spelers en ontwikkelaars. Zo kan iedereen blauwdrukken van gebouwen, achtbanen en zelfs complete pretparken met elkaar delen. Of gewoon een rondje door het park van je vriend lopen, dat kan natuurlijk ook.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread