Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Planet Coaster-ontwikkelaar Frontier klaagt Atari aan

Heeft zijn toegangskaartjes niet betaald.

Ontwikkelaar Frontier Developments klaagt Atari aan. Volgens nieuwsoutlet TMZ vraagt de studio om 2,2 miljoen dollar aan onbetaalde royalties van Rollercoaster Tycoon 3.

Frontier bevestigt het bericht. "Frontier heeft een klacht ingediend tegen Atari. We wilden dit sinds april 2016 zonder een juridisch geschil oplossen, maar we hebben helaas geen keuze meer. Verder mogen we niets kwijt over een lopende zaak", aldus COO David Walsh.

Bekijk op YouTube

De gemiste royalties kwamen aan het licht nadat Atari zichzelf in 2013 bankroet verklaarde en de verkoopcijfers van Rollercoaster Tycoon 3 hoger bleken dan Frontier dacht. Volgens de ontwikkelaar treuzelde Atari bij het uitgeven van het verkooprapport.

In 2007 ontstond er ook een geschil omtrent Rollercoaster Tycoon 3. Bedenker Chris Sawyer werd aangeklaagd door Atari wegens contractbreuk, omdat Sawyer Frontier zonder toestemming van Atari hielp met de ontwikkeling van die game.

Atari en Frontier Developments zijn op het gebied van games ook directe concurrenten. Op de site lees je een Planet Coaster preview en een RollerCoaster Tycoon World preview.

Read this next