Amerikanen krijgen 'kleine' New Nintendo 3DS niet

Alleen New Nintendo 3DS XL te koop.

Nintendo verduidelijkt dat Amerikaanse gamers alleen de New Nintendo 3DS XL kunnen kopen. De 'kleine' New Nintendo 3DS wordt niet aangeboden in Noord-Amerika.

In Europa en andere landen waarin de nieuwe Nintendo 3DS al verkrijgbaar is, heb je wel de keuze uit de twee modellen. Volgens Nintendo is de kleine New Nintendo 3DS geschikt voor wanneer je houdt van een licht, compact systeem en graag de covers wil aanpassen. De New Nintendo 3DS XL is er voor wanneer je juist van grote schermen houdt.

Het bedrijf verklaart tegenover Kotaku dat het voor de Amerikaanse markt 'logisch' is dat alleen de grote New Nintendo 3DS XL daar uitkomt. Ieder lokaal marketingteam maakt daarin zijn eigen beslissingen. Maar waarom het logisch is, daar zegt Nintendo niets over.

De schermen van de New Nintendo 3DS zijn 1,2 keer groter dan de reguliere Nintendo 3DS. De kleine variant is de enige waarvan je de covers kan aanpassen. Bij de lancering zijn er twaalf verschillende te koop, bijvoorbeeld met een Mario, Monster Hunter of Pokémon-thema. Amerikaanse gamers moeten het dus doen met de 'standaard' New Nintendo 3DS XL-modellen die daar uitkomen.

De Europese releasedatum van de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL is 13 februari. Overigens worden ze geleverd zonder oplader. Die is er los bij te koop, of je gebruikt de oplader van je oude Nintendo 3DS.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread