Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Europese releasedatum bekend voor New Nintendo 3DS en 3DS XL

Het wachten is voorbij.

Nintendo kondigt aan dat de New Nintendo 3DS en 3DS XL op 13 februari lanceert in Europa. Dat is vanmiddag bekendgemaakt tijdens een Nintendo Direct-uitzending.

Beide versies hebben een nieuwe C-knop voor dubbele analoge besturing, verbeterde 3D-functies en ingebouwde NFC technologie om met amiibos te communiceren. Daarnaast is de nieuwe versie krachtiger dankzij een snellere processor.

Dat resulteert in vlottere gameplay, snellere laadtijden en de mogelijkheid om enkele exclusieve New 3DS games te spelen, waaronder een overzetting van de Nintendo Wii RPG Xenoblade Chronicles.

De New Nintendo 3DS komt uit in de kleuren zwart en wit. De New Nintendo 3DS XL komt uit in zwart metallic en blauw metallic.

Vorige week kondigde Nintendo al aan dat geselecteerde Club Nintendo-leden een Ambassador Edition van de handheld kunnen bestellen. Waaronder onze redacteur Bert, die je er binnenkort meer over vertelt.

Getagged als

Over de auteur

Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties