Drie nieuwe Mega Evolutions voor Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire

Ook vijf nieuwe aanvallen voor Pikachu.

Het Japanse magazine CoroCoro geeft nieuwe informatie vrij over Pokémon Alpha Sapphire en Omega Ruby. Deze editie onthult drie nieuwe Mega Evolutions en geeft meer feiten over de Contests die erg populair zijn in de Hoenn regio.

De eerste nieuwe Mega Evolution is voor Altaria. Het drakensoort krijgt een secundair type: Fairy. Zijn vaardigheid verandert naar Pixilate waardoor alle Normal aanvallen van de Pokémon veranderen naar Fairy aanvallen en tevens krachtiger worden. Ook het uiterlijk van Alteria verandert. Het wolkenjasje van de Pokémon neemt toe in grootte en omringt zijn hele lichaam. Daardoor valt zijn nieuwe, lange staart extra op.

Ook Lopunny kan een Mega Stone gebruiken. Het bruine konijntje ruilt haar extreem vrouwelijke uiterlijk in voor een sportievere look en verandert haar weelderige haardos in twee vlechten. Ook Mega Lopunny krijgt een tweede type: Fighting. Dankzij de nieuwe vaardigheid van de Mega Evolutie, Scrappy, berokkenen Normal- en Fighting-aanvallen schade aan Ghost-types.

Tenslotte mag ook Salamence rekenen op een Mega Evolution. Hij krijgt de nieuwe vaardigheid Aerilate. Die is gelijkaardig aan Pixilate, maar verandert Normal aanvallen in het Flying type. Het draakje dat ervan droomde om het luchtruim te verkennen, maar dat nooit kon doen door zijn te kleine vleugels, ziet zijn wens eindelijk in vervulling gaan. Mega Salamence ruilt zijn voorpoten namelijk in voor één gigantische, maanvormige vleugel.

Naast nieuwe Pokémon is er ook info over de Pokémon Contests en meer bepaald over de verschillende outfits die Pikachu daarvoor kan aantrekken. Deze pakjes geven hem namelijk ook nieuwe aanvallen die je ook buiten de schoonheidswedstrijden kan gebruiken. Rock Star Pikachu kent Meteor Mash, Ph. D. Pikachu mag Electric Terrain gebruiken, Pop Star Pikachu valt aan met Draining Kiss, Belle Pikachu heeft de aanval Icicle Crash en Libre Pikachu leent Flying Press van Hawlucha. Alle pakjes krijg je van een personage genaamd Lucia.

Er zal uiteindelijk ook een event zijn waarlangs je een shiny Beldum krijgt die de Mega Stone als Hold Item heeft. Die laat Metagross toe om zijn Mega Evolution te gebruiken.

Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire komen op 28 november uit voor de Nintendo 3DS.

1

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread