Microsoft: Xbox 360 gaat nog drie jaar mee

Meer dan honderd 360-games in ontwikkeling.

Microsoft ondersteunt de Xbox 360 nog minstens drie jaar. Ondanks de aankomende release van de Xbox One zit er nog genoeg leven in Microsofts huidige spelcomputer, zo verklaart Xbox-topman Yusuf Mehdi.

Mehdi noemt de Xbox 360 'winstgevend in de staart,' wat mogelijk wordt gemaakt door meer dan honderd games die nog voor de console in ontwikkeling zijn. Maar ook Xbox Live blijft een belangrijke inkomstenbron: er zijn momenteel 48 miljoen gamers die gebruik maken van de abonnementsdienst.

In 2016 is het dan toch afgelopen en verdwijnt de Xbox 360 langzamerhand uit de schappen. De console is dan elf jaar op de markt - deze lanceerde in 2005, een jaar voor de release van de PlayStation 3.

Op 22 november komt de Xbox One uit in dertien verschillende landen. De Benelux is pas begin 2014 aan de beurt.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread