Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Releasedatum Xbox One bekend

22 november is de dag.

De Xbox One lanceert op 22 november in dertien verschillende landen - Australië, Oostenrijk, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Mexico, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. Microsoft maakt die datum zojuist bekend.

De spelcomputer lanceert daarmee in Amerika precies een week na de PlayStation 4, die daar op 15 november verschijnt. In sommige Europese landen is de Xbox One Sony's nieuwste console juist voor: op 29 november komt de PlayStation 4 uit in Europa.

Voor de Benelux geldt dat de PlayStation 4 sowieso eerder in de winkels ligt: de Xbox One lanceert hier pas aan het begin van 2014. Wel is er de mogelijkheid Microsofts console te importeren. De Xbox One kost 499 euro en wordt geleverd met een controller, een headset en een Kinect-camera.

Om de vraag aan te kunnen is Microsoft gestart met de extra productie van 'Day One Edtitions.' Deze versie van de spelcomputer heeft onder andere een speciaal 'Day One' logo en bevat een gratis downloadcode voor FIFA 14.

Eerder vandaag werd bekend dat de productie op volle toeren is en dat de Xbox One een snellere processor heeft dan voorheen bekend. Alle launchgames van de Xbox One vind je hier.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties