Zynga ontslaat 18 procent van werknemers

Ontslagen hebben als doel creatieve ruimte te creëren.

Zynga, ontwikkelaar van Farmville, ontslaat 18 procent van haar werknemers, wat neerkomt op 520 banen. In een gisteren verzonden memo liet de CEO van het bedrijf, Mark Pincus, weten dat het een moeilijke beslissing was maar zeker nodig om de markt van sociale games te gaan domineren. Volgens Mark Pincus zal het reduceren van de kosten het mogelijk maken meer risico te nemen op het gebied van games zodat innovatie makkelijk mogelijk is.

Verder liet Mark Pincus weten dat de beslissing genomen is vanuit een 'sterke financiële positie', zodat de ontslagen werknemers royale ontslagvergoedingen zullen ontvangen als blijk voor de waardering voor hun werk. Mark Pincus zelf verdient een symbolisch bedrag van één dollar over 2013.

Praktisch betekenen deze ontslagen dat de kantoren van Zynga in New York, Los Angeles, Austin en Dallas zullen worden gesloten.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jelmer Dijkstra

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread