Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe ontslagronde bij Zynga

Farmville-maker stuurt 364 werknemers de laan uit.

Zynga gaat 18 procent van zijn werknemers ontslaan. Dit maakt de Farmville-maker tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers bekend.

In totaal verliezen 364 werknemers hun baan. Het bedrijf zegt met deze maatregel op jaarbasis zo'n 45 miljoen dollar (39 miljoen euro) te besparen. Samen met andere maatregelen moet dit in totaal 100 miljoen dollar (88 miljoen euro) opleveren.

Zynga verkeert momenteel in zwaar weer. Twee jaar geleden werd ook al 18 procent van de werknemers de laan uitgestuurd. De ontwikkelaar ziet al jaren het aantal actieve spelers dalen. Over heel 2014 maakte Zynga een verlies van 226 miljoen dollar (199 miljoen euro). Ook in het eerste kwartaal van 2015 heeft het bedrijf verlies gedraaid: 46 miljoen dollar (40 miljoen euro).

Vorige maand werd bekend dat Don Mattrick Zynga heeft verlaten. De voormalige Xbox-baas werd in 2013 door Zynga aangetrokken, maar dat was geen doorslaand succes. Mede-oprichter Mark Pincus is sinds Mattricks vertrek weer de CEO van het bedrijf en hakt dus gelijk een aantal knopen door. "Het is een moeilijke maar noodzakelijke beslissing, maar ik ben ervan overtuigd dat dit plan voor de lange termijn het beste is", laat Pincus weten.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties