Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zynga's winst daalt met 95%

Barst de social gaming bubbel?

Zynga zit in de problemen! In het voorbije kwartaal is de winst van de social gaming reus met maar liefst 95 percent gedaald tegenover dezelfde periode een jaar geleden. Toen konden de Zynga-mensen 27.2 miljoen dollar in hun zakken steken, nu is dat nog maar amper 1.3 miljoen.

Dat ging gepaard met een stijging van 15 percent in de omzet van Zynga, een relatieve daling tegenover de stijging van 24 percent die ze hadden in maart.

Dit ging gepaard met een daling van het aantal maandelijkse gebruikers van Zynga-spelletjes. Dat aantal daalde met vier percent in het voorbije kwartaal. Ook de verkoop van virtuele goederen deed het minder goed en haalde maar een omzet van 274.7 miljoen. Dit tegenover 286.6 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Oorzaak van deze stand van zaken is volgens Zynga de sterkere concurrentie, de overgang naar Facebook credits waarbij ze 30 percent van hun omzet aan Facebook moeten afstaan en het uitblijven van nieuwe games.

Zynga is van plan om binnenkort naar de beurs te stappen en hoopt daar een miljard dollar op te rapen. Of deze slechte cijfers betekenen dat Zynga die stap nog even uitstelt is niet bekend.

Zynga is onder meer de maker van populaire social games FarmVille en Maffia Wars.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties