Capcom kondigde vorige maand Resident Evil 6 aan met een trailer vol indrukwekkende beelden. Maar de trailer deed ons ook vragen stellen over de game. Wie is namelijk die mysterieuze derde protagonist? Waar speelt de game zich af? En wanneer? Capcom heeft nu besloten daar wat meer over te vertellen.

Een identiteit wil Capcom nog niet geven aan de derde man maar wel willen ze kwijt dat het een huurling is. Zijn deel van het verhaal in Resident Evil 6 zal zich afspelen in Oost-Europa. Wie zijn blonde partner is, wil Capcom ook nog niet kwijt.

Dat Chris Redfield ondertussen in China zit wisten we al maar nu heeft Capcom ook een locatie gespecifieerd. Redfield bevindt zich in het fictieve kuststadje Lanshiang.

Dit alles speelt zich af in 2013. Dat is vier jaar na Resident Evil 5 en alweer vijftien jaar na de allereerste Resident Evil. Wat vliegt de tijd.

Capcom was ook bereid om meer info te geven over de nieuwe zombiesoort J'avo. De J'avo is een biologisch wapen dat woorden begrijpt en in groep samenwerkt. Wanneer je een ledemaat afschiet, groeit er al snel een nieuwe, maar dan in een vreselijk gemuteerde vorm zoals de enorme tentakel die je kunt zien in de trailer.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Meer artikels van Jasper Segers