Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Resident Evil 6 voor PS4 en Xbox One duikt op bij Koreaanse Game Rating Board

Nog niet aangekondigd door Capcom.

Het Koreaanse leeftijdsclassificatiebureau Game Rating Board (KGRB) heeft Resident Evil 6 voor de PlayStation 4 en Xbox One opgenomen in zijn database (via Gematsu). Capcom heeft de titel voor deze spelcomputers nog niet aangekondigd.

Eerder lekte de KGRB ook het bestaan van de consoleversie van Resident Evil: Revelations, die destijds enkel nog op de Nintendo 3DS verkrijgbaar was. Resident Evil 6 lanceerde oorspronkelijk voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Resident Evil 6 bevat vier campagnes, die je speelt als vier duo's: Leon en Helena, Chris en Piers, Jake en Sherry, en Ada met een ongenoemde soldaat. Gaandeweg kruisen de verhaallijnen elkaar en door de verschillende perspectieven krijg je zo het plaatje compleet.

Daarbij zit er ook een verschil in de speelstijlen. De campagne van Leon en Helena heeft een grotere focus op survival horror, terwijl hij bij Chris en Piers meer draait om actie.

Capcom ontwikkelt momenteel Resident Evil: Umbrella Corps voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Eerder dit jaar lanceerde Resident Evil Revelations 2 nog voor deze platformen, als ook voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Bekijk op YouTube

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Read this next