We blikken vooruit naar E3 2011

Wat mogen we dit jaar verwachten?

Binnenkort is de tijd weer aangebroken om richting Los Angeles af te zakken voor de Electronic Entertainment Expo, beter bekend als de E3. Van 7 tot 9 juni zullen allerhande ontwikkelaars en uitgevers in het zonnige Californië hun aankomende videogames aan de pers voorstellen, en speciaal daarom sturen we dit jaar een grote delegatie van Eurogamer Benelux naar L.A. om jullie rond de klok te voorzien van previews, interviews, video's, sfeerimpressies, interviews en samenvattingen van de grote persconferenties.

Dit alles mag je binnen een maand van ons verwachten, maar natuurlijk zijn de redactionele voorbereiding nu al volop aan de gang bij Eurogamer Benelux. Koffers worden stilaan gepakt, schrijf-en videomateriaal wordt bij elkaar geraapt en de zonnebrillen krijgen nu alvast een grondige poetsbeurt. Maar waarom zouden we nog een volledige maand wachten alvorens we de E3 laten losbarsten? Geen enkele reden is goed genoeg om zoiets uit te stellen!

1
Het Los Angeles Convention Centre, de plek waar de E3 elk jaar naar goede gewoonte losbarst.

Daarom hebben we besloten om vanaf vandaag al met de E3-coverage van start te gaan, en dat in de vorm van vijftien aankomende artikels waarin we per uitgever vooruitblikken naar wat men allemaal voor ons in petto heeft.

Welke spellen brengen de uitgevers naar de E3? Zullen er grote onthullingen tevoorschijn komen? Hebben de grote drie spelers nieuwe hardware in de startblokken staan? Zullen de huidige systemen te maken krijgen met een prijsdaling? En weten de uitgevers de legendarische E3 van vorig jaar nog te overtreffen?

Op al deze vragen proberen we gedurende de komende twee weken een antwoord te geven. Verwacht veertien dagen lang artikels rond de volgende grote uitgevers. De uitgevers wiens naam blauw is, daarover is er reeds een artikel beschikbaar.

 • Nintendo
 • Square-Enix
 • Take-Two
 • Bethesda
 • THQ
 • Sony
 • Activision-Blizzard
 • Ubisoft
 • EA
 • Microsoft
 • Capcom
 • Namco-Bandai
 • SEGA
 • Konami
 • Warner Bros.

De opbouw van de artikels is simpel. Allereerst blikken we terug op de vorige E3, en wat voor moois de uitgever in kwestie toen allemaal meebracht naar de voornaamste beurs ter wereld.

2
Wees maar zeker dat we er zullen zijn!

Die retrospectie helpt wanneer we in het tweede segment van het artikel de spellen die ze dit jaar tentoon zullen stellen analyseren. Hier laten we jullie weten welke videogames we dit jaar op de showvloer verwachten, terwijl er ook wat speculatie bij komt kijken omtrent de titels die pas tijdens de E3 aangekondigd zullen worden. In de artikels rond Sony, Microsoft en Nintendo proberen we te achterhalen of er een mogelijkheid bestaat of ze nieuwe hardware zullen aankondigen, gezien de geruchten daaromtrent volop gaande zijn.

Om af te sluiten beslissen we per uitgever of ze hun aanwezigheid op de E3 van vorig jaar zullen overtreffen, of niet. Het is ondertussen al gebleken dat dit een lastige taak zal worden, gezien de E3 van 2010 als een van de beste edities ooit gezien mag worden. Of we het bij het rechte eind hadden lezen jullie in onze terugblik, maar die zal uiteraard pas verschijnen nadat de E3 2011 afgelopen is.

Maar laten we niet té ver op de feiten vooruitlopen. Geniet nu vooral van de vijftien aankomende artikels, en laat zeker je eigen mening achter in de comment sectie onderaan!

Veel leesgenot!

Advertentie

Ga naar comments (3)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (3)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread