Jason West en Vince Zampella hebben twee zaken van fraude bijgevoegd in hun klacht tegen Activision. Dit meldt Gamespot.

Activision zou in maart 2008 namelijk enkele afspraken gemaakt hebben met het duo om de aanwezigheid van beiden te garanderen bij Infinity Ward. Hierbij ging het niet alleen om het talent van de twee, maar ook om de fusie met Vivendi veilig te stellen. West en Zampella tekenden naar verluidt in ruil voor een bonussysteem alles bepaalde doelstellingen werden gehaald.

De financiële controle en uitbetaling van de bonussen hingen samen met de tewerkstelling van beide heren. Die waren sceptisch en dachten ontslagen te worden wanneer Activision niet wou uitbetalen. Bobby Kotick stelde hen gerust: “Maak je er niet druk om. Het is onmogelijk voor jullie om ontslagen te worden.”

Daarna begon Activision achter hun rug met de ontwikkeling van nieuwe Call of Duty-games. Iets wat volgens de overeenkomst goedkeuring moest krijgen van West en Zampella.

Voor meer achtergrond over de zaak is er dit nieuwsbericht.

ADVERTENTIE

Reacties (2)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Modern Warfare 2

Shock and awe.

Fabrikant Humvee klaagt Activision aan

Voertuig werd gebruikt in Call of Duty.

Co-opinie #1

De redactie blikt graag nog even terug.