En de GDC awards gaan naar...

RDR, Minecraft en Amnesia

Op de GDC (Game Developers Conference) in San Francisco werden gisteren zowel de Game Developers Choice Awards (GDCA) als de Independent Games Festival Awards (IGFA) uitgereikt.

De western shooter Red Dead Redemption van Rockstar kwam als grote winnaars uit de bus op de GDCA, met 4 awards, waaronder die van "Game Of The Year". Cut the Rope, Limbo en Mass Effect 2 wonnen elk één prijs, terwijl Minecraft er met twee aan de haal ging. Peter Molyneux (bekend van Fable en nog zoveel meer) kreeg een Lifetime Achievement award.

Op de IGFA vielen favorieten Minecraft en Amnesia: The Dark Descent in de prijzen. Amnesia kreeg er 3, waaronder Technical Excellence en Excellence in Audio. Minecraft ging aan de haal met de Seumus McNally Grand Prize en de Audience Award, waardoor Mojang nu $22500 rijker is. De IGF awards hadden dit jaar een recordaantal deelnemers. De volledige lijst van winnaars kunnnen jullie hier vinden.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Korneel Deschamp

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Sony en Microsoft stellen voorlopig geen gamereleases uit

Maar de gezondheid van de medewerkers is het belangrijkste.

Gerucht: Dit zijn de nieuwe playlists voor Call of Duty: Warzone

Spelen we weldra in teams van twee of vier?

Call of Duty: Warzone verhoogt prijzen loadout drops

Prijsstijging levert eerlijkere sessies op.

Sony vertraagt downloadsnelheid door coronacrisis

Moeilijke tijden vragen harde maatregelen.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread