Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen Battlefield 1943 op PC

Vijgen na Pasen.

Terwijl DICE momenteel hard aan het werk is om Battlefield 3 eind dit jaar de concurrentie met Call of Duty rechtstreeks aan te laten gaan, besloot men en passant met de onthulling van de eerste teaser voor Battlefield 3 bekend te maken dat Battlefield 1943 uiteindelijk toch niet op PC zal verschijnen.

In de zomer van 2009 kwam DICE aanzetten met wat in eerste instantie een smaakmaker voor hun nieuwe engine had moeten zijn, maar al snel een verkoopshit werd. Battlefield 1943 werd aan een lage prijs enkel als download verkocht op de consoles en zou later dat jaar ook menig trouw PC-fan van de reeks moeten verblijden.

Wie in de tussentijd niet in één of andere lange winterslaap verzeild raakte -ik zou dat toch eens laten nakijken bij de dokter-, heeft wellicht al een blik op de kalender geworpen en gezien dat we intussen het gezegende jaar 2011 ingezet hebben. Maar nog steeds geen Battlefield 1943 op PC.

Wat de exacte reden voor het stopzetten van de ontwikkeling is, is niet duidelijk, maar DICE zegt dat het alle beschikbare mankrachten in wil zetten om van Battlefield 3 hun grootste en beste game totnogtoe te maken.

En nu we het toch over stopzettingen hebben, ook de Onslaught-DLC voor Battlefield: Bad Company 2 zal geen PC-release krijgen. Die was ook nooit officieel onderweg naar PC, maar hey, beter één te veel dan één te weinig afgelast.

Read this next