Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony sluit PlayStation Home in Japan

Maar niet in Europa en Amerika.

Sony sluit de Japanse servers van PlayStation Home in maart 2015, zo laat Sony weten op de Japanse Home-website. Een reden is niet gegeven, maar sinds augustus vorig jaar is de dienst al niet meer van nieuwe content voorzien.

In het bericht wordt vermeld dat de Home service in de handen van Sony Computer Entertainment Europe en Sony Computer Entertainment America niet gesloten wordt. De Europese en Amerikaanse diensten worden door aparte teams onderhouden.

Daarnaast heeft Sony plannen om de dienst af te sluiten met een speciaal evenement, waarover later meer bekend wordt. Vanaf volgende maand is het al niet meer mogelijk om voorwerpen te kopen tegen echt geld.

PlayStation Home is een sociale online dienst die doet denken aan Second Life en sinds 2008 standaard deel uitmaakt van het besturingssysteem van de PlayStation 3.

In Home maak je een avatar aan en ontmoet je PlayStation Netwerk-vrienden in een virtuele wereld, waar je ze kan uitnodigen in je eigen huis. Ook speel je er mini-games in, bekijk je video's met elkaar of start je multiplayer-sessies. Sony zendt er ook diens persconferenties in uit.

Bekijk op YouTube

Read this next