Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation Home krijgt makeover

Wordt "Social Games Platform"

PlayStation Home, de gratis virtuele wereld op de PS3, krijgt een redesign. De nieuwe versie, die er deze herfst aankomt, krijgt nu games binnenin. De centrale plaza wordt vervangen door iets dat "The Hub" wordt genoemd. Vanuit die centrale Hub kan je dan verschillende games spelen en je onderdompelen in de community. Het moet een verzamelplaats worden voor games, quests en user-generated content.

Binnen Home komen er districten specifiek voor genres, zoals een Adventure District en een Action District. De directeur van Home, Jack Bruser, noemde het "een enorme sprong in de evolutie van het platform". Home zelf moet een game worden, en de eerste zaken die je te zien krijgt moeten ook games zijn. Sony plant trouwens ook een update van de Home Client om inloggen vlotter te laten verlopen. Hoe het allemaal precies in zijn werk gaat, krijgen we zeker en vast later te horen.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties