Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Releasedatum Project Spark bekend

Xbox 360-versie volgt na pc en Xbox One-versie.

Microsoft maakt vandaag bekend dat de free-to-play titel Project Spark vanaf 7 oktober verkrijgbaar is voor de pc en Xbox One.

Naast de gratis te downloaden versie komt er ook een fysieke variant uit van de Xbox One-versie onder de 'Starter Pack'-noemer. Voor 39,99 dollar krijg je dan direct toegang tot geluiden, effecten, animaties, attributen en een boost in ervaringspunten om sneller content mee vrij te spelen.

Met Project Spark heb je de mogelijkheid je eigen games te bouwen. Zo maak je zelf de spelwereld, de personages daarin en hun vaardigheden. Dat kan met zowel een Xbox-controller als de muis+toetsenbord combinatie, maar ook met de Kinect-camera en apparaten met een touchscreen.

De game is momenteel in de open bètafase voor de Xbox One en Windows 8.1. Meer dan een miljoen gebruikers hebben zo al hun eigen levels gebouwd, die voor iedereen beschikbaar komen bij de lancering. Je eigengemaakte games deel je online met anderen, waarbij je kan aangeven dat anderen jouw game mogen aanpassen.

Project Spark is een van de eerste games die werd aangekondigd voor de Xbox One. Ondertussen is bekend dat je met maximaal vier spelers tegelijk aan de levels kan bouwen, of ze samen kan spelen.

Een Xbox 360-versie volgt in een later stadium. Daarvoor is nog geen specifieke datum bekend.

Bekijk op YouTube

Read this next