Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Project Spark niet langer free-to-play

Creatieve vonk gratis te voeden vanaf 5 oktober.

Project Spark hanteert vanaf 5 oktober niet langer het free-to-play model.

Dit houdt in dat je niet langer voorwerpen en add-ons aan hoeft te schaffen. Episodische content zoals Conker's Big Reunion wordt niet langer uitgebracht en spelers worden aangemoedigd het verhaal zelf af te maken. Alle aankopen die gemaakt zijn vanaf 28 juli worden automatisch vergoed. Alles daarvoor niet.

"Helaas kunnen we alleen aankopen vergoeden die zijn gemaakt vanaf 28 juli 2015," aldus Microsoft. "Als je voor die tijd geld hebt uitgegeven, weet dan dat je iets hebt ondersteund wat blijft voortbestaan voor jouw plezier en dat van het groeiende publiek. Wij waarderen de investering van iedereen in de community."

Project Spark werd vorig jaar gelanceerd voor Xbox One en Windows 8. De functionaliteit van de game werd uitgebreid met de aanschaf van downloadbare uitbreidingen.

"Microsoft verlegt zijn focus: van het produceren van downloadbare content naar het aanmoedigen van spelers tot het maken van nieuwe creaties", aldus een bericht op het Project Spark forum. "Met de lancering van 46 verschillende packs en meer dan 2000 voorwerpen zijn we zeker dat we voldoende materiaal voor ontwikkelaars leveren."

In-game geld dat je na deze verandering overhoudt wordt naar je Microsoft account vergoed. Fysieke versies van de game worden ook vergoed aan de hand van de licentiecode op de schijf.

Project Spark krijgt ook een update. De maximale terreingrootte en maximale prop-limiet van de game worden verhoogd. Ook worden er meer dan 200 nieuwe voorwerpen in Project Spark geplaatst, waaronder een draak, een goblin en een set primitieve bouwblokken.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties