Luigi's Mansion

Luigi's Mansion voor de 3DS bevat voldoende interessante nieuwigheden, maar de technische beperkingen van de 3DS gooien roet in het eten.

Luigi's Mansion (3DS) review - Vermakelijke game met enkele (fantoom)pijnen

In onze Luigi's Mansion (3DS) review gaat Michiel na of de GameCube-klassieker uit 2001 de overgang naar het kleine scherm goed verteerd heeft.

Ondanks het enorme succes van de Switch blijft Nintendo ook in 2018 games uitbrengen voor de 3DS. Nadat het bedrijf eerder al Nintendo 64-titels als The Legend of Zelda: Ocarina of Time naar de handheld bracht, is nu ook de GameCube-bibliotheek aan de beurt. Met de remake van Luigi's Mansion doet Nintendo een verdienstelijke poging om deze klassieker uit 2001 interessant te houden voor zowel nieuwkomers als fans van de serie. De technische beperkingen van de 3DS weet Nintendo echter niet te omzeilen.

De opzet van de game is na zeventien jaar ongewijzigd: Luigi wint een groot landhuis in een wedstrijd waaraan hij nooit heeft deelgenomen. Wanneer hij samen met zijn broer Mario het huis bezoekt, blijkt het stampvol te zitten met spoken die bovendien ook nog eens Mario ontvoeren. In een poging om zijn broer terug te vinden trekt Luigi met behulp van professor K. Wibus en bewapend met de Spookzuiger 3000-stofzuiger het huis in. Tijdens het ongeveer zeven uur lange avontuur probeer je vervolgens om alle aanwezige spoken te vinden en op te zuigen.

Lees meer...

Miyamoto wil Nintendo's volgende grote hit maken

Stopt met overzien van vele verschillende projecten.

Legendarische gamemaker Shigeru Miyamoto gaat zich vanaf nu vooral bezig houden met het bedenken van nieuwe game-ideeën. Zo hoopt hij op Nintendo volgende grote hint te stuiten. De voorbije jaren hield Miyamoto zich vooral bezig met het overzien van verschillende projecten van Nintendo zoals de verschillende Super Mario- en Legend of Zelda-games.