Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Miyamoto wil Nintendo's volgende grote hit maken

Stopt met overzien van vele verschillende projecten.

Legendarische gamemaker Shigeru Miyamoto gaat zich vanaf nu vooral bezig houden met het bedenken van nieuwe game-ideeën. Zo hoopt hij op Nintendo volgende grote hint te stuiten. De voorbije jaren hield Miyamoto zich vooral bezig met het overzien van verschillende projecten van Nintendo zoals de verschillende Super Mario- en Legend of Zelda-games.

"Ik besteed meer tijd met het zoeken naar nieuwe ideeën voor nieuwe projecten in plaats van mijn energie te focussen op teams die werken aan bestaande franchisetitels," zei Miyamoto op een vergadering van investeerders.

Miyamoto heeft het gevoel dat de teams binnen Nintendo nu voldoende zelfstandig kunnen werken om de franchises eer aan te doen. En dus houdt Miyamoto wat meer tijd over voor eigen projecten.

"Er zijn vele mensen die geobserveerd hebben hoe Miyamoto-san werkt," legde Nintendo-president Satoru Iwata uit, "of zijn in situaties terechtgekomen waarin ze een grote verantwoordelijkheid hadden zonder dat ze op Miyamoto-san konden steunen."

"Ik ben ervan overtuigd dat deze mensen groeien. Zelfs voor de gebieden waarin Miyamoto-san's aanwezigheid noodzakelijk was in het verleden, is de situatie veranderd."

Miyamoto's laatste eigen creaties waren Luigi's Mansion en Pikmin voor de Gamecube en Nintendogs voor de DS. Zijn 'pet project' Wii Music voor de Wii was een flop.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties