Skip to main content

Dragon Quest 3 HD-2D remake geteased

Steekt de draak er niet mee.

Square Enix heeft op X de HD-2D remake van Dragon Quest 3 geteased naar aanleiding van Dragon Quest-dag op 27 mei.

In de korte teaser verschijnt het Dragon Quest 3-logo, zie je de woorden "De erfenis begint" en ontdek je dat de HD-2D remake voor pc, PlayStation 5, Switch en Xbox Series X/S uitkomt.

De ondersteunende tekst van het bericht zegt dan weer dat "de legende van Erdrick nadert" oftewel dat de remake waarschijnlijk weldra officieel wordt aangekondigd.

Eerder in 2021 werd de HD-2D remake al onthuld via een filmpje tijdens de aankondiging van Dragon Quest 12: The Flames of Fate. In dat filmpje zag je hoe de remake er tegenover het origineel uitziet, krijg je de speelwereld en een gevecht met vijanden te zien.

Bekijk op YouTube

Dragon Quest 3 kwam in 1988 uit en draait rond protagonist Erdrick die de drakenkoning moet verslaan om de "Bal van Licht" terug te krijgen. Enkele jaren na de oorspronkelijke release kreeg de game ook ports op de SNES en Game Boy.

Meer informatie over de laatste Dragon Quest-titel in de reeks vind je in de Dragon Quest 11 review en Dragon Quest 11 S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition review van Sander.

Read this next