Steam komt richting de Mac

Alle games van Valve binnenkort beschikbaar.

Goed nieuws voor iedereen met een Mac in huis: Valve laat weten dat ze het digitale distributieplatform Steam richting de machines van Apple zullen brengen. Dit zit het bedrijf al een hele week te teasen, maar nu is de kogel dus eindelijk door de kerk.

Het is nog niet helemaal duidelijk af daadwerkelijk alle spellen die momenteel op Steam te vinden zijn (en dat zijn er heel wat) meteen speelbaar zullen zijn op de Mac, maar Valve laat alvast weten dat al hun eigen titels wel degelijk compatibel zullen zijn eens de dienst beschikbaar is. Mocht je niet weten welke games dat zijn: Left 4 Dead 2, Team Fortress 2, Counter-Strike, Portal en de Half-Life reeks.

Bovendien zal het gisteren aangekondigde Portal 2 later dit jaar simultaan - naast op de X360 - voor Windows en Mac uitgebracht worden. Verder staat er ook wat leuks voor Left 4 Dead 2 - een spel dat bij ons een acht op tien in de wacht sleepte - in de planning. Het spel zal binnenkort cross-platform speelbaar zijn, wat wilt zeggen dat PC- en Mac-gebruikers het online tegen elkaar zullen kunnen opnemen. Natuurlijk is Left 4 Dead 2 ook uitgerust met een coöperatieve modus waarin beide gebruikers eveneens samen kunnen spelen, maar gezien de bestaande rivaliteit tussen beide partijen lijkt ons dat niet zo'n goed idee.

Het klinkt misschien als een leuk nieuwtje, maar Valve zou met deze zet wel eens de volledige gamemarkt van de Mac-platformen in handen kunnen nemen. Wanneer Steam precies compatibel zal worden met de Mac is nog niet duidelijk, maar de heuglijke gebeurtenis lijkt in de planning te staan voor april.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread