Lifetime Achievement Award en Carmack

Medeoprichter id Software in de bloemetjes.

John Carmack zal één van de meest eervolle prijzen in de wacht slepen tijdens de Game Developers Choice Awards op 11 maart te San Fransisco: de Lifetime Achievement Award. De man zal bij velen geen belletje doen rinkelen, maar z’n verwezelijkingen zullen dat ongetwijfeld wel doen. Een klein geschiedenislesje.

In 1991 was hij medeoprichter van id Software, het bedrijf dat een kleine revolutie teweeg bracht binnen de gamesindustrie en zowat het FPS-genre heeft uitgevonden met game-engines zoals die van Wolfenstein 3D in 1992 en Doom in 1993. Momenteel is de uitgever nog steeds volop aan het werk: Quake Live, RAGE en Doom 4 zijn in de maak.

Carmack heeft zijn kennis vooral vergaard door zelfstudie en ervaring. Hij staat bekend als de man die de grenzen van zowel hardware als software probeerde te verleggen, en daar ook meerdere keren in geslaagd is.

De Game Developers Choice Lifetime Achievement Award werd vorige jaren al uitgereikt aan andere grote namen, waaronder Sid Meyer (oa. Civilization), Shigeru Miyamoto (oa. Mario, Donky Kong, Zelda) en Will Wright (oa. The Sims, Sim City).

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Odin van Schoote

Odin van Schoote

medewerker

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread