Sony verhelpt probleem met CMOS-batterij van PS4

C-Bomb ontmanteld.

Met de laatste nieuwe firmware-update voor de PlayStation 4 verhelpt Sony onaangekondigd een probleem met de interne CMOS-batterij. Die zou er namelijk op termijn voor zorgen dat PlayStation 4 games onspeelbaar worden.

De CMOS-batterij stuurt een interne niet-aanpasbare en onzichtbare interne klok aan die ervoor zorgt dat je games kunt spelen en niet kunt knoeien met het trophy-systeem. Als die batterij leeg of kapot is, ben je niet langer in staat om games te spelen. Om dat op te lossen moet je de batterij vervangen en de interne klok opnieuw synchroniseren via het internet. Omdat het synchroniseren enkel lukt via internet, kan dat op termijn problemen opleveren als Sony de ondersteuning voor PlayStation Network op de PlayStation 4 stopzet.

Sony past die instelling via een update aan waardoor het nu ook mogelijk is om offline fysieke en digitale games te spelen zonder dat je de CMOS-batterij nodig hebt. Wie offline trophies verdient, ziet bij die trofeeën ook geen datum en tijdstip meer verschijnen.

Sony heeft recent ook een nieuwe firmware-update voor de PlayStation 5 uitgebracht. In gelijkaardig nieuws onthult voormalig Sony-topman Shawn Layden dat de ontwikkeling van PlayStation 5-games tot 200 miljoen dollar kan kosten.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread