Nintendo Switch ondersteunt nu Bluetooth audio

Klinkt als bluetooth audio in de oren.

De Nintendo Switch ondersteunt na vier jaar eindelijk Bluetooth audio. Dat laat Nintendo weten bij de onthulling van update 13.0.0 via Twitter.

Bluetooth audio heeft wel enkele beperkingen. Wie gebruikmaakt van de functie kan maximaal één Bluetooth-audioapparaat en twee draadloze controllers tegelijkertijd aansluiten. Daarnaast verbreekt het systeem de verbinding met de functie als je een game speelt via de lokale multiplayer. Verder is het niet mogelijk om een Bluetooth-microfoon aan te sluiten en kan een Bluetooth-apparaat zorgen voor audiovertraging.

Dat is niet het enige, want dezelfde update zorgt ervoor dat je de Switch dock nu kunt updaten via een LAN-kabel. Wie de Switch in slaapstand zet, blijft nu ook verbonden met het internet via een LAN-verbinding. Daarnaast kun je nu zien of de draadloze internetverbinding gebruikmaakt van een frequentie van 2,4 GHz of 5 GHz. Als laatste wijzigt de update ook de methode voor het starten van het kalibreren van de sticks in de systeeminstellingen.

In ander nieuws kondigt Nintendo een Switch prijsverlaging aan naar aanloop van de Switch OLED release. Meer informatie over dat nieuwe model lees je in Carl zijn Nintendo Switch OLED hands-on preview.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread