Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Switch OLED release aangekondigd

Uit het niets.

Het Nintendo Switch OLED model is aangekondigd. Er is ook meteen een Nintendo OLED Switch release bekend. Nintendo deed de aankondiging zelf.

Het Nintendo Switch OLED model (de officiële naam van het apparaat) heeft enkele nieuwigheden vergeleken met de oorspronkelijke Switch.

Het scherm is groter (7 inches in plaats van 6.2), het interne opslaggeheugen bedraagt 64 GB (vergeleken met 32 GB) en er is meer flexibele stand inbegrepen in de bundel. De zogenaamde 'dock' heeft nu een LAN poort. Nintendo belooft ook 'verbeterde audio'.

Het scherm blijft echter bij een maximumresolutie van 1280x720. Qua output op een tv is de resolutie beperkt tot 1920×1080.

Cover image for YouTube videoNintendo Switch - OLED Model - Announcement Trailer

Eerdere geruchten vermeldden dat een Nintendo Switch upgrade het mogelijk zou maken om in 'docked' modus een resolutie van 4K te halen, maar het lijkt erop dat dit niet het geval is voor de Nintendo Switch OLED model.

Mogelijk introduceert Nintendo later nog een 'Switch Pro' model dat de resolutie toch verhoogt, al is het ook mogelijk dat die functie gewoon gespaard wordt voor de opvolger van de Switch.

De Nintendo Switch OLED heeft ook geen volwaardige Bluetooth-verbinding. Je moet dus blijven steunen op third-party dongles om je draadloze oortjes te gebruiken op de Switch.

Qua afmetingen en gewichten laat Nintendo weten dat de Nintendo Switch OLED model 102mm x 242mm x 13.9mm meet, met Joy-Cons (vergeleken met de dunnere 102mm x 239mm x 13.9mm van de vorige versie). Het OLED model weegt 320g, of 420g met Joy-Cons (vergeleken met 297g, of 398g met Joy-Cons voor het huidige model).

De Nintendo Switch OLED model komt uit op 8 oktober 2021. De adviesprijs bedraagt 350 euro.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties