Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

RimWorld krijgt onverwacht nieuwe uitbreiding

Een koninklijke verrassing.

Naast update 1.1 kan iedereen sinds 24 februari genieten van de nieuwste RimWorld-uitbreiding. Die heet Royalty en bevat een mix van science fiction en nieuwe koningen en koninginnen.

Ontwikkelaar Ludeon Studios liet update 1.1 van RimWorld een week geleden op ons los.Tot nu toe was de update echter enkel speelbaar op een testserver. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Op 24 februari gaat de update live. Dat gaat gepaard met de onverwachte lancering van de Royalty-uitbreiding.

Bekijk op YouTube

In Royalty geef je bepaalde personages een adellijke titel en daarmee ook psychische krachten. Zo krijg je de kans om vijanden te verblinden of om hen de longen uit hun lijf te laten kotsen. Naast die krachten krijgen je adellijke personages ook een groter ego en moet je hen een troonzaal en een eigen slaapkamer geven.

Verder bevat Royalty nieuwe quests waarbij je feestjes geeft, je bondgenoten in hun koninkrijk helpt, nieuwe plekken verkent of vijandige aanvallen afslaat. Als je die missies voltooit, krijg je nieuwe implantaten, adellijke titels, extra uitrusting en meer. Verder rust je ook gebouwen uit met wapens, alarmsystemen, geschuttorens of schilden en krijg je toegang tot nieuwe technologieën en meer muziek.

Artikel geschreven door Glenn Nouws.

Read this next