Verkoopcijfers PlayStation 4 dalen voor het eerst

In FY 2017 'slechts' 19 miljoen verkocht.

Sony ziet voor het eerst sinds de lancering van de PlayStation 4 een daling in de verkoopcijfers van de console. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Japanse fabrikant.

In de afgelopen twaalf maanden heeft Sony 19 miljoen exemplaren verkocht. Dat is een lichte daling ten opzicht van de 20 miljoen PlayStation 4-consoles in het financieel jaar 2016. Voor het komende financieel jaar wordt een verdere daling verwacht en rekent Sony erop de console 16 miljoen keer te verschepen.

playstation 4 jaarverslag

Toch is er weinig reden tot pessimisme. De PlayStation-tak heeft het afgelopen boekjaar een omzet van 1,9 biljoen yen (14,4 miljard euro) gedraaid, wat neerkomt een stijging van 17,8 procent ten opzichte van het boekjaar daarvoor. Ook de operationele winst is in een jaar tijd van 135,6 miljard yen (1 miljard euro) naar 177,5 miljard yen (1,3 miljard euro) gestegen.

Verder is in het jaarverslag te lezen dat er tot nu toe 76 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht zijn. De PlayStation 2 is met 155 miljoen exemplaren de best verkochte console ooit, maar is daarentegen dertien jaar in productie geweest.

De omzetgroei van Sony's PlayStation-divisie is onder andere te danken aan de toenemende verkoop van games en PlayStation Plus-abonnementen. Voor fiscaal jaar 2018 wordt echter mede door de afnemende verkoop van de PlayStation 4 een omzetdaling van 2,3 procent verwacht. Wie weet dat geruchten over de PlayStation 5 steeds aannemelijker zijn?

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread