Sony overweegt PlayStation Network-namen te laten veranderen

Op onderzoek.

Sony onderzoekt of PlayStation Network-namen veranderd kunnen worden, zo blijkt uit een gelekte email.

De email bevat een enquête over het wijzigen van je PSN-naam en spreekt over een "feature die wordt toegevoegd aan het PlayStation Network zodat spelers hun ID kunnen veranderen" op de PlayStation 4 of PlayStation 4 Pro. Het bedrijf is er echter niet zeker van of de feature technisch mogelijk is.

Tot nu toe weigerde Sony dat je je naam zou kunnen veranderen, vanwege "griefing." Hierbij verpest iemand het spelplezier van anderen in online matches, waarna de username wordt veranderd en de "griefer" ondervindbaar wordt.

Daarom overweegt het bedrijf op dit moment een methode waarbij je zoveel als je wilt en gratis je naam kunt veranderen, maar wel slechts eens om de zes maanden. Ook zou Sony aan ontwikkelaars vragen dat spelers via hun Account ID in plaats van Online ID worden geïdentificeerd om misbruik tegen te gaan.

Er was al eerder sprake van PSN naamswijzigingen, maar nu lijkt de veelgevraagde feature er dus ook echt te komen.

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread