Google wil zijn DeepMind AI programma leren om StarCraft 2 te spelen. Eerder slaagde Google er al in om Deepmind schaken en Go aan te leren, en hierin zelfs enkele topspelers te verslaan.

Blizzard ondersteunt het project. Zo krijgt Google toegang tot alle noodzakelijke hulpmiddelen om de AI in StarCraft 2 te programmeren. Ook krijgt Google alvast 65.000 StarCraft 2 replays waaruit Deepmind kan leren. In de toekomst komen daar nog eens een half miljoen replays per maand bij.

Volgens Deepmind-ontwikkelaar Oriol Vinyals is dit hun grootste uitdaging tot nog toe. Zo is het aantal mogelijke zetten voor de AI in StarCraft 2 ongeveer honderd keer zo groot al in Go.

12

Bovendien kan de AI in StarCraft niet altijd zien wat de tegenstander doet. Daardoor moet Deepmind anticiperen op mogelijke strategieŽn van de tegenspeler en een eigen speelstijl ontwikkelen.

Er is meer StarCraft-gerelateerd nieuws. Zo is onlangs de StarCraft: Remastered releasedatum bekendgemaakt.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Meer artikels van Michiel De Coninck

Reacties (1)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

StarCraft II: Heart of the Swarm Review

Kerrigan is back! En hoe...

StarCraft II

Een ster uit de duizenden?

StarCraft 2 krijgt betaalde mods

Stond in de sterren geschreven.

Blizzard viert 20 jaar StarCraft met in-game items

Alle Blizzard games zijn op het feestje uitgenodigd!