Tokyo RPG Factory werkt aan Lost Sphear

Spirituele opvolger van I Am Setstuna.

Uitgever Square Enix en ontwikkelar Tokyo RPG Factory onthullen Lost Sphear, een JRPG die in 2018 voor de pc, PlayStation 4 en de Nintendo Switch lanceert. Eerder werkte hetzelfde team aan I Am Setsuna. Dit keer komt de game niet alleen digitaal maar ook fysiek uit.

In Lost Sphear speel je als Kanata, die zijn geboortedorp verlaat om de wereld van de ondergang te redden. Wederom is er gekozen voor een turn-based gevechtssysteem dat sterke overeenkomsten vertoont met Chrono Trigger. Het juist positioneren van je teamleden speelt een cruciale rol. De makers beloven meer strategische vrijheid dan in I Am Setsuna.

In de trailer is te zien hoe Lost Sphear veel gelijkenissen toont met zijn voorganger. Er is weer sprake van een world map, sommige vijanden komen rechtstreeks uit I Am Setsuna en er wordt gebruikgemaakt van dezelfde engine. Waar de vorige game zich helemaal afspeelde in besneeuwde landschappen, is in de eerste beelden van Lost Sphear meer variatie in de omgevingen te zien.

Bestel je de game alvast in de Square Enix Store, dan krijg je mettertijd de soundtrack als pre-order bonus. I Am Setsuna was een launch-game voor de Nintendo Switch, maar was al eerder uit voor de pc en de PlayStation 4.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Path of Exile 2 aangekondigd

Bevat ook alle content uit de eerste game.

Microsoft kondigt 50+ nieuwe games voor Xbox Game Pass aan

Final Fantasy, The Witcher 3, Minecraft Dungeons en meer.

Darksiders Genesis release onthuld

Oorlog en vrede. Maar toch vooral oorlog.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread