Nederlandse dienst Plashr laat je geld verdienen met games uitlenen

Of juist games van anderen lenen.

De Nederlandse Vincent Onderdelinden en Jorrin Sebregts zijn Plashr gestart, een online marktplaats waar je je eigen games kan uitlenen aan andere gamers. Zelf bepaal je voor hoeveel je deze games te leen beschikbaar stelt. Ook kun je er games van anderen lenen.

Op de site worden bijvoorbeeld Xbox 360-games en PlayStation 3-games uitgeleend voor één a twee euro per week, zoals Batman: Arkham City en The Last Of Us. De gebruikers van de site bepalen zo zelf het aanbod en kunnen ook foto's toevoegen van de games die ze uitlenen. Op Plashr is ook op een kaart te zien of er games bij je in de buurt te vinden zijn, of je kan op een specifieke titel zoeken.

De bedenkers vergelijken de site zelf met een dienst als AirBnB, waarop mensen hun eigen woning te huur zetten. Plashr deelt dezelfde visie van een 'sharing economy.' Onderdelinden en Sebregts hopen dat gamen op deze manier een wat minder dure hobby wordt, terwijl je ook nieuwe gamevrienden bij je in de buurt vindt.

Betalingen vinden momenteel enkel nog plaats via PayPal, in de toekomst wordt onder meer iDeal verwacht. Plashr houdt zelf 15 procent van de uitleenprijs, om de dienst mee te kunnen faciliteren. Inloggen moet met een Facebook-account, waardoor fraudeurs sneller afgeschrikt raken.

Een beoordelingensysteem moet er tevens voor zorgen dat het uitlenen pijnloos verloopt. De initiatiefnemers achter de dienst schieten daarnaast te hulp wanneer een game tijdens een ruil beschadigd of kwijt raakt, door een nieuw exemplaar van de game in kwestie aan te bieden.

Mettertijd moet je ook hardware als controllers op Plashr kunnen vinden en uitlenen. Tevens is het organiseren van LAN-parties via het platform een wens van Onderdelinden en Sebregts, op de lange termijn.

1
Onderlinden (links) en Sebregts (rechts),
2

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

FIFA 22 Web App en Companion App - Alle info die je nodig hebt

Alles over FIFA 22 Web App en Companion App dat je moet weten.

Dit zijn de gratis PlayStation Plus games van oktober

De concurrentiestrijd is losgebarsten.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Verder op de site...

FIFA 22 Web App en Companion App - Alle info die je nodig hebt

Alles over FIFA 22 Web App en Companion App dat je moet weten.

Dit zijn de gratis PlayStation Plus games van oktober

De concurrentiestrijd is losgebarsten.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread