'PS4 krijgt waarschijnlijk geen backwards compatibility'

Aldus Shuhei Yoshida.

Sony-baas Shuhei Yoshida laat in een interview met eurogamer.net weten dat de PlayStation 4 waarschijnlijk geen backwards compatibility krijgt.

"De PlayStation 3 heeft een erg unieke architectuur. Het vergt enorm veel tijd en werk om zoiets ingewikkelds naar de PlayStation 4 over te zetten. Het is zeer uitdagend om deze feature te realiseren, maar zeg nooit nooit", aldus Yoshida.

De PlayStation 3 maakt gebruik van een zogenaamde Cell-processor, die wordt ondersteund door kleinere co-processors. Dergelijke hardware wordt tegenwoordig niet meer gebruikt en was zelfs ten tijde van de PlayStation 3 al een uitzondering.

Eerder deze week kondigde Microsoft aan dat de Xbox One een backwards compatibility-functie krijgt. Yoshida geeft aan dat hij door de aankondiging werd verrast. "Ik dacht niet dat zoiets mogelijk zou zijn. Er is waarschijnlijk heel veel werk in gaan zitten om backwards compatibility werkende te krijgen".

Sony maakte tijdens de E3-beurs bekend dat de PlayStation 4 binnenkort een eigen Media Player krijgt. Deze maakt het mogelijk om muziek op de achtergrond af te spelen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread