Finale Nintendo World Championships 2015 tijdens E3

Toernooi voor het laatst gehouden in 1990.

Nintendo of America organiseert het Nintendo World Championships 2015-toernooi, waarvan de finale plaatsvindt op de aankomende E3-beurs. De enige andere keer dat de wedstrijd heeft plaatsgevonden, was in 1990.

Voor de ontknoping vinden er kwalificatierondes plaats in verschillende regio's van de Verenigde Staten. De winnaars daarvan mogen het vervolgens uitvechten op de E3, waar je live naar mee kan kijken. Prijzen zijn nog niet bekend.

Oorspronkelijk bestond het toernooi uit drie games: Super Mario Bros., Rad Racer en Tetris. Binnen de tijd moesten de deelnemers daar een zo hoog mogelijke score halen. Welke games er dit keer mee doen, is nog onduidelijk.

Nintendo World Championships is buiten Amerika vooral bekend van de speelfilm The Wizard, hoewel deze eigenlijk uitkwam voordat het echte toernooi werd gehouden. Daarnaast zijn de bijbehorende gelimiteerde NES-cartridges erg gewild onder verzamelaars. Onlangs nog werd een gouden versie voor krap 100.000 dollar geveild.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Castlevania Advance Collection aangekondigd

Onthuld tijdens Nintendo Direct.

Razer breidt console-line-up uit met nieuwe hardware

Headsets, laadstation en controller.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread