De speciale Spotify app voor de PlayStation lanceert vandaag. Het programma is voorlopig exclusief beschikbaar op de PlayStation 3 en PlayStation 4.

"PlayStation heeft de exclusieve rechten voor het gebruik van Spotify. We hebben nog niet besloten hoe lang deze exclusiviteit duurt, maar in ieder geval tot in de nabije toekomst", aldus Murray Pannell van Sony.

Spotify vervangt het Music Unlimited-programma in je PlayStation menu. De nieuwe app zat verstopt in de PlayStation systeemupdate van vorige week. Je kan Spotify gebruiken om muziek in de achtergrond af te spelen terwijl je een game op je PlayStation 4 speelt. Alle games zijn in principe verenigbaar met deze feature. De PlayStation 3 ondersteunt deze optie niet.

Je hebt tevens de mogelijkheid om Spotify te bedienen dankzij een micro-speler die bovenaan het options-menu verschijnt zodra je op de PS-knop op je controller drukt. Je kan het programma ook op afstand besturen middels de Spotify app voor iOS of Android.

De PlayStation-versie van de muziekdienst werkt samen met bestaande Spofity-accounts. De abonnementskosten voor Spotify Premium zijn gelijk aan de kosten die je voor de pc-versie betaalt. Je hebt geen PlayStation Plus nodig om muziek te kunnen streamen.

spotify

ADVERTENTIE

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Meer artikels van Mathijs Proos

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content