Phil Harrison verlaat mogelijk Microsoft na drie jaar dienstverband. Dat meldt zustersite GamesIndustry.biz.

Volgens diverse bronnen op de Games Developers Conference is de vicepresident van plan om op te stappen. Harrison begon in de jaren '80 zijn carrière in de game-industrie bij Mindscape International.

Daarna werkte hij zestien jaar voor Sony Computer Entertainment, op diverse managementposities. Na zijn vertrek werkte Harrison een korte periode bij Atari en Gaikai. Sinds 2012 is hij vicepresident van het Interactive Entertainment Team bij Microsoft.

Harrison startte bij Microsoft onder het bewind van Don Mattrick. Na Mattricks vertrek is de presidentsfunctie overgenomen door Phil Spencer. GamesIndustry.biz suggereert dat Phil Harrison gefrustreerd raakte, toen het vertrek van zijn ex-collega niet resulteerde in een promotie.

Phil Spencer en Microsoft leveren voorlopig geen commentaar. "Ik weet er niks van. Sorry, ik denk niet dat ik hier iets over mag zeggen," aldus Spencer.

phil

ADVERTENTIE

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Meer artikels van Marcel de Jong

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Meest recent

VideoTrailer: zes minuten debuutgameplay Bloodborne

Kenmerkt zich door duidelijke Souls-invloeden.

Sim City 5 concept art gelekt

Eiiiiinnnndddeeellllliiiijjjjkkk!

Borderlands 2 heeft Steamworks

Hoera voor Steam Achievements!

Blizzard laat 600 mensen afvloeien

90% van ontslagenen werken niet in game ontwikkeling.

Advertentie