Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ascend: Hand of Kul verwijderd uit Xbox 360 Games Store

Zonder medeweten van ontwikkelaar.

De free-to-play role-playing game Ascend: Hand of Kul is verwijderd uit de Xbox 360 Games Store. Dit gebeurde zonder het medeweten van ontwikkelaar Signal Studios.

De game staat nog steeds in de lijst van beschikbare games, maar is niet meer te downloaden. Ook de downloadbare uitbreidingen zijn niet meer toegankelijk.

"Signal Studios moet jammer genoeg aankondigen dat Microsoft de ondersteuning voor Ascend: Hand of Kul op de Xbox 360 heeft opgezegd en dat de game is verwijderd van de Xbox Live Marketplace," zo verklaart Signal Studios op diens website.

"Wij kwamen dit zelf pas te weten toen we klachten van spelers hoorden dit weekend. De beslissing van Microsoft stemt ons triest."

Signal Studios en Microsoft werkten vroeger samen aan de Toy Soldiers-reeks. Zowel de eerste Toy Soldiers als het vervolg Toy Soldiers: Cold War behoorden toe aan Microsoft en werden ook door het bedrijf uitgegeven.

Onlangs raakte echter bekend dat Signal Studios de intellectuele rechten op de Toy Soldier- reeks heeft verkregen en nu samenwerkt met uitgever Ubisoft. Daardoor komt een Toy Soldiers=game binnenkort ook voor het eerst naar een platform van Sony.

Signal Studios merkt op dat er nog een gratis bètaversie bestaat van Ascend: Hand of Kul op Steam. Spelers die zich nu registreren voor de game, krijgen een extra beloning.

Bekijk op YouTube

Read this next