Nieuwe Unreal Tournament aangekondigd

Ontwikkeling in samenwerking met community. 

Ontwikkelaar Epic Games heeft via een livestream meer details over een nieuwe Unreal Tournament bekendgemaakt. De game wordt gratis en de ontwikkeling vindt in samenwerking met fans plaats.

"De toekomst van Unreal Tournament begint vandaag en we zijn verheugd dit samen met jullie te gaan doen," is op het forum van de ontwikkelaar te lezen. "We weten dat jullie geweldige ideeën en sterke meningen hebben over hoe de game eruit moet zien. Dus laten we iets radicaals doen door deze game gezamenlijk en openlijk te maken.

De nieuwe Unreal Tournament is sinds vandaag onder handen van een klein groepje ontwikkelaars van Epic Games. Het team maakt op den duur regelmatig codes en content openbaar. Fans hebben binnenkort de mogelijkheid feedback te geven, terwijl modders met de vrijgegeven codes aan de slag kunnen.

Om toch geld te kunnen verdienen aan de free-to-play titel, creëert Epic Games een speciale marktplaats waar artiesten, ontwikkelaars en modders content aanbieden. De opbrengsten worden vervolgens onder de aanbieders en Epic Games verdeeld.

Aangezien de game vanaf nul opgebouwd moet worden, is het nog niet bekend wanneer de game uitkomt. Wel is duidelijk dat de nieuwe Unreal Tournament op de Unreal Engine 4 draait en alleen voor de pc in ontwikkeling is.

Het eerste deel van de serie verscheen in 1999 en was meteen een groot succes. Unreal Tournament 3 is het laatste deel en dateert inmiddels alweer uit 2007.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread