Double Fine onthult Hack 'N' Slash

Een actie-puzzelgame over hacken.

Psychonauts en Brütal Legend-ontwikkelaar Double Fine werkt aan Hack 'N' Slash, een actie-puzzelgame voor pc, Mac en Linux. De game draait daadwerkelijk om hacken: in plaats van zwaarden, pijlen en bommen ontdek je exploits, trainers en cracks.

Hack 'N' Slash komt voort uit 2012's Amnesia Fortnight, een initiatief waarbij Double Fine twee weken lang het werk aan andere titels stops. Het team wordt opgesplitst en iedere groep werkt een eigen idee uit tot een pitch. In het verleden leidde dat onder andere tot Costume Quest en Stacking, die daarna beide werden uitgebouwd tot volledige games.

"De kerkers zijn zo opgebouwd dat je telkens meer gereedschap krijgt om te hacken en te cheaten," zegt projectleider Brandon Dillon. "En het is niet zomaar speelgoed. Je gebruikt ze echt om de game op dat moment zelf te hacken."

Double Fine-baas Tim Schafer vult aan: "Eerlijk gezegd begrijp ik niet helemaal wat er in de code van deze game gebeurd. Volgens mij heeft het iets te maken met algoritmen. Maar ik weet wel wat ik in mijn hart voel als ik het speel. Blijdschap."

Hack 'N' Slash lanceert in de eerste helft van 2014. In onderstaande video zie je hoe de game er uit ziet als prototype

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread