Origin biedt koper niet goed, geld terug garantie

Electronic Arts gaat voor reputatieherstel.

De digitale markt heeft de laatste jaren een forse inhaalslag gemaakt op retail games. Platforms als Steam, Good Old Games en Desura bieden een veelzijdig, en vaak zeer scherp geprijsd aanbod voor de gretige PC gamer. Origin - over het algemeen niet de meest populaire of flexibele verkoper om online je games bij te scoren - wordt nu aantrekkelijker door de invoering van een 24-uurs niet tevreden, geld terug garantieperiode.

De "Origin Great Game Guarantee-dienst" geeft kopers die (om welke reden dan ook) niet tevreden zijn over een game, de mogelijkheid om de volledige prijs terugbetaald te krijgen. De garantie geldt tot 24 uur na het voor de eerste keer spelen van de game, of zeven dagen na het aanschaffen ervan.

"Als er iets niet werkt - als je iets anders had voorgesteld bij het verhaal, als de actie waar je jezelf zo op verheugd had tegenvalt, of zelfs als je videokaart te traag blijkt - dan zijn wij er voor je", aldus Electronic Arts, de eigenaar van het platform.

Niet alles valt onder de garantie: downloadbare content, uitbreidingen van bestaande games, time cards en virtuele valuta zijn uitgesloten. Het is ook niet aan te raden om je agenda voor de komende drie maanden vrij te maken, om vervolgens de gehele Origin catalogus uit te pluizen en elke 24 uur een nieuwe game uit te spelen om hem daarna te retourneren: Electronic Arts heeft aangegeven dat zij bij verdenking van fraude of misbruik gebruikers niet meer zullen terugbetalen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mike van Schijndel

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carričre als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread