Microsoft medewerker verdedigt "always online" [Update]

#dealwithit

Update van de redactie: Microsoft heeft via haar PR firms gereageerd op de Tweets en de resulterende commotie. "We zijn ons bewust van de opmerking gemaakt door onze werknemer op Twitter. Deze persoon is geen woordvoerder van Microsoft en zijn persoonlijke opvattingen staan niet voor die van het bedrijf. We hebben geen aankondiging gemaakt over ons product en hebben verder geen commentaar over deze zaak."

Origineel bericht: De roddel dat de nieuwe Xbox een constante internetverbinding vereist om games te kunnen spelen, doet al langer de ronde. Adam Orth, creative director bij Microsoft, heeft door enkele Twitter uitspraken de geruchtenmolen nog wat sneller doen draaien.

De Tweet ging als volgt: "Sorry, ik snap de problemen rondom een console die altijd online staat niet. Elk apparaat is tegenwoordig 'altijd online.' Dat is de wereld waarin we leven. #dealwithit." "Deal with it" betekent "doe het er maar mee."

Wanneer anderen hem wezen op enkele potentiële problemen van het "always online" model, reageerde Orth ontwijkend. Gevraagd naar wat dit zou betekenen voor consumenten in minder geconnecteerde streken, antwoordde hij lauwtjes "waarom zou ik daar überhaupt willen wonen?"

Orths uitspraken konden echter op weinig bijval rekenen en sindsdien beschermde hij zijn Tweets voor de buitenwereld. Een Reddit gebruiker nam een screenshot van de conversatie (onderaan artikel).

Deze uitspraken gelden natuurlijk niet als een officiële bevestiging, toch passen ze in een lang rijtje van geruchten die stellen dat de Xbox 720 een "always online"-model zal hanteren.

adamorth

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread