Mogelijk achterpoortje in Ubisoft's UPlay

Sommige games lopen veiligheidsrisico.

Een mogelijk achterpoortje in Ubisofts DRM UPlay zou computers openleggen voor aanvallen vanaf andere systemen. Het zou specifiek gaan om de browserplugin die automatisch bij UPlay wordt geïnstalleerd. De plugin zou lek zijn waardoor je zonder al te veel moeite vanop afstand nare dingen kan binnenkrijgen.

Ubisoft communiceert niet echt over het lek, maar zou het volgens de laatste berichten toch al gepatcht hebben met de UPlay update 2.04. Wie toch liever op veilig speelt, kan hier. vinden hoe hij de plugin verwijdert. Het verwijderen van de plugin zou de geïnstalleerde games niet beïnvloeden.

Games die in de risicogroep zitten zijn onder andere de Assassin's Creed reeks, de nieuwste Tom Clancy games en R.U.S.E. Een volledige lijst vind je hier.

Advertentie

Ga naar comments (2)

Over de auteur

Korneel Deschamp

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (2)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread