Nintendo 3DS XL op komst

Met groter scherm en betere accu.

3dsxl

Nintendo heeft de Nintendo 3DS XL aangekondigd. De grotere 3DS zal 28 juli al uitkomen en de prijs ligt waarschijnlijk rond de 200 euro.

Het scherm van de 3DS XL is negentig procent groter dan die van de 'gewone' 3DS en is daarmee het grootste scherm ooit op een handheld van Nintendo. De accuduur is ook langer: 3,5 tot 6,5 uur voor 3DS games en 6 tot 10 uur voor DS games. De handheld wordt geleverd met een 4GB SD kaartje, daar waar je bij de 3DS een kaartje van 2GB krijgt. Er wordt geen oplader meegeleverd, maar de 3DS XL werkt wel met opladers van de 3DS, DSi, en de DS XL. De handheld zal gelanceerd worden in de kleuren rood, wit en blauw.

Gek genoeg is de grootte en de accuduur de enige verandering ten opzichte van het vorige model. De meest in het oog springende zwakke plek van de 3DS -geen tweede analoge stick- is met dit nieuwe model niet opgelost. Sterker nog, de vraag is of de Circle Pad Pro überhaupt op het nieuwe grotere model past.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread