Amerikaanse rechter adviseert ban op Xbox 360

Patentenstrijd met Motorola escaleert. 

Een Amerikaanse rechter heeft een ban op de verkoop van de Xbox 360 in de VS geadviseerd. Door dit advies mag de Amerikaanse ITC (Handelscommissie) een "cease-and-desist" order gebruiken om Microsoft te stoppen. Deze uitspraak kadert in een strijd tussen Motorola en Microsoft. Motorola beweert dat Microsoft gepatenteerde technologie heeft gebruikt in de Xbox 360. Het zou gaan om technologie waarmee de Xbox video decodeert.

Als het ITC deze beslissing aanvaardt, moet president Obama deze ook nog ratificeren. Daarna zou Microsoft nog in beroep kunnen gaan. In Duitsland werd onlangs ook een dergelijk vonnis uitgevaardigd, al werd de uitvoering ervan tijdelijk geblokkeerd.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Korneel Deschamp

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread