Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste geruchten over opvolger Xbox 360

Reveal op E3?

De eerste geruchten over Microsofts opvolger op de Xbox 360 zijn opgedoken, nadat er eerder al geruchten waren dat zowel Microsoft als Sony hun nieuwe console zouden aankondigen op de E3. Hoewel de geruchten over Sony aan kracht verloren, blijkt dat Microsoft wel eens zou kunnen uitpakken met de "Xbox 720".

Volgens Kotaku zou Microsofts volgende alvast blu ray discs gebruiken, iets wat de PS3 nu al doet. Blu ray ondersteunt tot 50GB, waar gewone DVD's (zoals de huidige Xbox heeft) slechts 9GB kunnen bevatten.

De nieuwe console zou ook technologie bevatten om het spelen van gebruikte (tweedehands) games tegen te gaan. Hoe dat in het werk zou gaan is nog niet bekend, en het zou bovendien zeer controversieel zijn indien dit waar is. Het systeem zou naar verluid ook een geüpgrade versie van Kinect bevatten.

Microsoft weigert alle commentaar op de geruchten. Eerder dook ook al op dat de grafische kaart van de nieuwe Xbox gelijkaardig zou zijn aan een Radeon HD 6670. Deze kaart, hoewel hij DirectX 11 ondersteunt, blijft een low-cost kaart, wat erop zou kunnen wijzen dat Microsoft eerder voor een lage prijs gaat in plaats van een hoge performance. Experts schatten de release van de zogenaamde "Xbox 720" (wat zeker niet de officiële naam is) op eind 2013. De E3 brengt ongetwijfeld meer nieuws.

Read this next