NHL 12 heeft vrouwelijke spelers

Brief van 14-jarig meisje overtuigt EA.

Het is jullie misschien al opgevallen, maar in NHL 12 is het voor het eerst mogelijk om een vrouwelijk eigen personage te creëren. Dat is allemaal te danken aan de veertienjarige Lexi Peters uit Canada. Dit meldt Kotaku.

Peters schreef namelijk een brief aan EA Sports: "Het is oneerlijk tegenover vrouwen en meisjes die hockey spelen, waarvan vele echt genieten van het spel. Ik heb een personage van mijn eigen gemaakt, maar moet worden weergegeven door een man." "De brief van Lexi zette mij aan het denken. Er is een groot vrouwelijk publiek dat onze game speelt, maar wij deden niets voor hun," liet Littman weten op The Globe and Mail. De lead producer nam contact op met de NHL en verkreeg toestemming voor de aanpassing.

In Canada spelen er ongeveer honderdduizend vrouwen hockey. Het land leverde ook de enige vrouw die aan de slag mocht in de NHL. De voormalige goalie van Tampa Bay Lightning, Manon Rhaumé, was de eerste vrouw die haar kans waagde in de NHL.

Als eerbetoon aan Lexi, is het standaardmodel voor de vrouwelijke spelercreatie gebaseerd op haar.

NHL 12 ligt nu in de winkels voor de PS3 en X360.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Maarten Weyters

Maarten Weyters

Editor Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread