Massale ontslagen bij Sony Online

1/3 van totale werkkracht.

Naar verluid zou Sony Online getroffen zijn door massale ontslagen. Sony zelf bevestigde nog niets, maar het nieuws komt uit twee bronnen: een bron van Kotaku en de Twitter-feed van Georges Brussard (Baas van 3D Realms, die zich zowat heeft omgevormd tot de bron voor alle ontslagen in de gameswereld).

Sony Online zou 3 volledige studio's sluiten, die in Tucson, Denver en Seattle. Bovendien zou de helft van de studio Austin moeten vertrekken en deelt ook de studio in San Diego in de klappen. De ontslagen komen er na de recente releases van 2 games. In januari kwam DC Universe Online (een game die al vijf jaar in ontwikkeling was) op markt. De game werd nochtans de snelst verkopende ooit voor Sony Online, maar kon rekenen op gemengde reviews. Daarnaast kwam eerder deze week de free-to-play MMO Free Realms uit voor de PS3.

Of deze ontslagen invloed zullen hebben op de service van Free Realms, DC Universe en andere Sony MMO's is niet bekend. Ook de invloed op games in ontwikkeling is nog ongekend.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Korneel Deschamp

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Gerelateerde content

Temtem roadmap toegelicht

Game intussen al een half miljoen keer verkocht.

Dreams is de gedroomde game voor designers in spe

De meeste dromen zijn geen bedrog.

Black Mesa komt volgende week officieel uit

Na vijftien jaar ontwikkeling.

Verder op de site...

Temtem roadmap toegelicht

Game intussen al een half miljoen keer verkocht.

Black Mesa komt volgende week officieel uit

Na vijftien jaar ontwikkeling.

Ruiner schiet zichzelf naar de Nintendo Switch

Futuristische cyberpunk ontmoet handheld.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread